Hommikul algab hõimupäeva tähistamine Tallinnas rahvusraamatukogus, kus kell kümme pöördub tervitusega külaliste poole president Toomas Hendrik Ilves, teatas Juku-Kalle Raid, kes ka ise kohale läinuid tervitab.

Järgnevad tervitused Ungari vabariigi suursaadikult ja teistelt diplomaatilistelt esindustelt.

Rahvusraamatukogus tehakse neli ettekannet, nendega alustab kultuuriministeeriumi asekantsler Anne-Ly Reimaa, kelle ettekanne kannab pealkirja "Soome-ugri koostöö ja eesti identiteet globaliseeruvas maailmas".

Katrin Saksa ettekanne on pealkirjaga "Tänapäeva Euroopa ja soomeugrilased (Euroopa nõukogu ja Euroopa Liit)".

Ettekande esitab ka Karjalast kohale saabunud Aleksei Cykarev, kes räägib soome-ugri rahvastest maailmas ja ÜRO-s, soome-ugri noortest ja soome-ugri kuvandist.

Tartu ülikooli uurali keelte ja hungaroloogia dotsent Tõnu Seilenthal teeb ettekande "Ariste aspirantuurist Ariste keskuseni: Eesti hõimurahvaste programmi eellugu ja tänapäev".

Õhtupoolikul jätkub hõimurahvaste päev Lillepaviljonis, seda kell 15-20. Paviljonis esinevad erinevatelt soome-ugri aladelt külla tulnud pärimusmuusikud: udmurdi tantsurühm Ekton Korka, komi pillimees Mihhail Burdin, ersa lauluansambel Kelu, vadja ansambel Maaväči Peterburist ja mari naisansambel Kuvan Kengež. Näha ja kuulda saab veel noori hante ja manse, ungarlastest viiuldajaid, soome duot ja saami joigajat.