Ilta-Sanomat kirjutab, et kaupluse valikus oli üle tuhande alkohoolse toote. Prisma suur eelis hinnakonkurentsis oli see, et lisaks sellele, et Eestis on üldse alkoholi hind Soomega võrreldes madalam, kehtis seal ka S-Grupi boonuskaart. Nüüd on kauplus aga soomlaste meelehärmiks uksed sulgenud.

Prisma Peremarkerti tegevjuhataja Janne Lihavainen ütles, et sulgemisel oli mitu põhjust. Sadamast vaid mõne kilomeetri kaugusel asub täissuuruses Prisma kauplus ning S-Grupp tahtis vältida dubleerimist.

„Väikeses poes läks tõesti alkoholi müügiga hästi, kuid see oli meie jaoks vaid ajutine lahendus. Eesmärk on ehitada sadama piirkonda lähitulevikus täissuuruses pood,“ ütles Lihavainen.

Kliendid hindasid tema sõnul Prisma Expressi tootevaliku liiga kitsaks ja seda ka alkohoolsete jookide osas. Sulgemise mõte süvenes, kui tekkis vajadus investeerida uutesse kallitesse süsteemidesse.

„Nüüd me pühendume klientidele mõne kilomeetri kaugusel Prismas, kus tootevalik on suurem. Seal saab alkoholi ka internetis ette tellida,“ sõnas Lihavainen.

Lisaks on soomlastele karmistunud alkoholi sisseveo piirangud – uue korra järgi peab reisija koos jookidega tollist läbi minema. See vähendab alkoholikoguseid ka bussiga reisijate puhul.

„Ma ei usu siiski, et piirangud alkoholimüügi numbrites kajastuvad. Kuni erinevus Eesti ja Soome hindade vahel on sedavõrd suur, on hulganisti kliente,“ lausus Lihavainen.