Eesti Helsingi suursaatkonna konsulaartalituse direktor Peeter Püvi selgitas, et kõik, kes soovivad Soome tulla, saavad seda teha veel täna. Alates homsest peavad inimesed aga arvestama, et jäävad 14 päevaks karantiini.

“Eestlased, kes soovivad välismaalt tagasi tulla ja neil õnnestub Soome jõuda, siis lubab riik praeguse info kohaselt ka Soomest transiiti," ütles Püvi. Samuti toimib praegu vähendatud kujul Eesti ja Soome vaheline laevaliiklus. Graafikuid ja muud laevaliiklusega seonduvat soovitab ta jälgida ettevõtete kodulehekülgedelt.

Soomes töötavatele eestlastele soovitab Püvi võimaluse korral sinna jääda. “Minule teadaolevalt siin töökohti kinni ei panda. Soovime kõik, et normaalne elurütm siiski jätkuks. Mida rohkem töötajaid Soomest ära läheb, seda halvemasse seisu paneme ka ühiskonna,” tõdes ta.

Ta tuletab inimestele meelde, et piirangute mõte on selleks, et peatada koroonaviiruse levikut. “Palun püsige pigem seal, kus olete ja ärge reisige ringi,” sõnas ta.

Soovitus on jälgida ka Soome piirivalve www.raja.fi kodulehekülge, kus tehakse pidevalt täiendusi piiriülestuste tingimuste kohta.

Välisministeeriumi kohaselt jätkub olenemata liikumispiirangutest rahvusvaheline kaubavedu Eesti ja Soome vahel. Küll aga tuleb arvestada viivitustega ja varuda kannatust. Täpsem info on saadaval Soome ametivõimude kodulehekülgedel.