Riigivisiidi kavas on kohtumised president Toomas Hendrik Ilvese, riigikogu esimehe Eiki Nestori ja peaminister Taavi Rõivasega, teatas välisministeeriumi pressitalitus.

Kohtumistel keskendutakse Eesti ja Soome kahepoolsele koostööle, samuti julgeolekuga seotud teemadele ning Euroopa Liidu aktuaalsetele teemadele.

Eesti ja Soome president osalevad Tallinna Tehnikaülikooli innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuses Mektory toimuval majanduse tuleviku üle arutleval foorumil „FinEst Future Forum“.

Rahvas on oodatud Soome presidenti tervitama teisipäeval, 17. mail kell 14.00 Vabaduse väljakule. Niinistö asetab pärja Vabadussõja võidusamba jalamile ning samuti soomepoiste mälestusmärgile Metsakalmistul.
Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves ja abikaasa Ieva Ilves annavad Soome presidendi Sauli Niinistö ja proua Jenni Haukio auks Rahvusooperi Estonia Valges saalis piduliku õhtusöögi.

Kolmapäeval, 18. mail kohtuvad presidendid Viljandi Gümnaasiumi õpilastega ning annavad neile küsimuste-vastuste vormis koolitunni.

President Sauli Niinistö külastab ka Eesti kolleegi kodutalu Ärmal, Viljandimaal ning kohtub Tallinnas Soome saatkonnas soomepoistega.

Soome riigipea abikaasa Jenni Haukio ja presidendi abikaasa Ieva Ilves külastavad KUMU kunstimuuseumi, Tallinna Soome Kooli ning Viimsis Rannarahva muuseumit ja Vabaõhumuuseumit. Samuti on kavas külastada Eesti Keele Instituuti ja Eesti Disainikeskust Kultuurikatlas. Lisaks Eesti Pärimusmuusika keskust Viljandis, kus antakse ülevaade ka Viljandi Kultuuriakadeemiast ning pärimuskultuuri hoidmisest ja edendamisest.