Kohaliku kooli turvakaamera salvestiselt on näha, et tüdruk sõitis laupäeval kella 15 ajal kiirelt vändates läbi koolihoovi. Selleks, et jõuda ristmikule, mille juurest tüdruk leiti, tuleb aga sõita mäest alla, kirjutas Ilta-Sanomat.

„Nii palju saan ma öelda, et rattal oli kett maas. Üks teooria on, et kui laps väntas suure hooga allamäge, tuli rattal kett maha, mistõttu ei saanud ta pidurdada. Seejärel võis laps teelt välja sõita ja kukkudes pea ära lüüa,“ kirjeldas Soome Pohjanmaa kriminaalpolitsei komissar Sakari Palomäki politsei teooriat.

Politsei nendib, et kett võis rattal maha tulla ka kokkupõrke tõttu. „Teooria, et õnnetuses oli vaid üks osapool, on seda usutavam, et mäest alla sõites on õnnetuse juhtumise tõenäosus suurem. Kui kett tuleb maha, pole võimalik pidurdada jõudes ristmikule, kus oleks vaja pöörata,“ sõnas Palomäki.

Teisalt polnud ratas ise tugevalt kannatada saanud, mistõttu on politsei hinnangul usutav, et keegi ei põrganud tüdrukuga kokku – vähemalt mitte tahtlikult. „Võimalik on, et teine osapool riivas ratast nii õrnalt, näiteks tagumist rehvi, et ta ise seda ei märganudki. Või põrkas keegi tüdrukuga kokku ja märkas seda, kuid sattus paanikasse ja lahkus,“ lisas Palomäki.

Ühesõnaga, politsei pole ühtegi võimalust välistanud ja sündmuste käik on jätkuvalt lahtine.

Palomäki sõnul on tüdruku seisund sedavõrd halb, et politseinikud pole temaga seni rääkida saanud. Palomäki kordas eile Delfile öeldut, et võib minna mitu päeva, enne kui tüdruk ütlusi saab anda, ja võib juhtuda, et laps ei mäleta õnnetusest midagi.

Laps tuli laupäeval sõbra juurest mängimast ja hakkas kella 15 ajal rattaga koju sõitma. Vanemad hakkasid muretsema, kui ta kella neljaks ei olnud koju jõudnud, ja läksid teda otsima. Kui last ei leitud, helistati politseisse.

Tüdruk leiti koos roosa jalgrattaga kella 17.20 ajal Kauhava lähedalt Kortesjärvist teeäärsest kraavist, vähem kui kilomeetri kaugusel sõbra kodust, kust ta rattaga tulema hakkas. Ta kandis rattakiivrit, kuid see oli kukkudes katki läinud.