Tüdruk leiti koos jalgrattaga laupäeva õhtupoolikul Kauhava lähedalt Kortesjärvist teeäärsest kraavist. Last oli leidmise ajaks juba kaks tundi otsitud ja leidmise hetkel oli ta teadvusetu.

Soome Pohjanmaa kriminaalpolitsei komissar Sakari Palomäki ütles Delfile, et tüdrukuga pole seni rääkida õnnestunud. „Ma arvan, et see võtab mitu päeva, ja on võimalik, et tüdruk ei mäleta õnnetusest midagi,“ sõnas Palomäki. Ta lisas, et hetkel pole infot selle kohta, kas tüdruk võis jääda jalgrattaga auto alla või sõitis ise kraavi ja sai nõnda vigastada.

Laps leiti tee äärest kraavist

Eile kinnitas Palomäki Delfile, et 6-aastane tüdruk on pärit Soomes elavast Eesti perest. „Tüdruku vigastused võivad viidata nii auto alla jäämisele kui ka rattaga kraavi sõitmisele,“ ütles Palomäki Pohjanmaa Iltalehtile.

Kui tüdruk leiti, oli ta teadvuseta. Ta kandis rattakiivrit, kuid see oli kukkudes katki läinud. Laps on siiani haiglas ja politseil pole õnnestunud teda üle kuulata, et õnnetuse asjaolude kohta midagi rohkemat teada saada. Eile oli teada, et lapse elu siiski ohus ei ole.

6-aastane tüdruk tuli laupäeval sõbra juurest mängimast ja hakkas kella 15 ajal rattaga koju sõitma. Vanemad hakkasid muretsema, kui ta kella neljaks ei olnud koju jõudnud, ning läksid teda otsima. Kui last ei leitud, helistati politseisse. Tüdruk leiti koos roosa jalgrattaga kella 17.20 ajal kraavist vähem kui kilomeetri kaugusel sõbra kodust, kust ta rattaga tulema hakkas.

Tegu on vaikse teega, kus ei sõida palju autosid, samuti kasvab tee ääres kõrge rohi ja ilmselt seetõttu ei märgatud last varem.

Soome politsei ootab ka võimalike pealtnägijate abi juhtunu asjaolude selgitamisel.