Ülemkomissar Heikki Seppä kinnitusel oli nädalavahetusel korraldatud politseioperatsioonil näha liikluses välismaistest sõidukitest kõige rohkem Eesti registrisse kantuid, kuid juht ei olnud autoga tingimata sama kodakondsusega, vahendab hommikuprogrammi mtv3.fi.

Ülemkomissar tõstab ühe suure probleemine esile roolijoodikud. Välismaiste roolijoodikute osakaal oli vähemalt möödunud nädalalõpu põhjal soomlastega võrreldes 15 korda suurem.

“Välismaised autojuhid on sõidustiililt üsna kannatamatud. Nad ei järgi piisavalt Soome liikluseeskirju. Arvatakse, et kui saadakse trahvi, ei tule seda maksta, sest raha väljanõudmine välismaalt ei tööta,” lausus Sepä.

Soomes korraldas liikluspolitsei möödunud nädalalõpul pealinna Helsingi ümber suure politseioperatsiooni kontrollimaks välismaiste autode tehnilist seisukorda ja sohvrite käitumist, sest kodanikelt oli tulnud palju vihjeid ja küsimusi.

Samuti tuletab ülemkomissar meelde, et kui Soomes on regulaarselt töötatud kolm aastat, tuleb auto registreerida Soome. Ka soomlased kasutavad ära võimalust muretseda auto endale näiteks Eestist. Seppä andmetel liigutakse seaduste piiril, ehk Eestist ostetakse kallis auto ja kasutatakse seda Soomes Eesti registrimärkidega.