Andres Sõnajalg võttis 1999. a SEB Pangast laenu 1 912 259,1 krooni eluaseme ehitamiseks. Seoses tema pangakonto arestimisega ei suutnud Sõnajalg oma laenu tagasimaksmise kohustust täita, teatas vandeadvokaat Alar Urm.

Sõnajalg ütles ajalehele Oma Saar, et tal pole mingisugust võlga panga ees ei ole. Sõnajala sõnul maksis ta eluasemelaenu makseid korrektselt, kuni temal ja ta vennal Olegil tekkis pangaga “suhete jahenemine”.


Kuna mees ei saanud arestitud arve tõttu pangale maksta, tegi ta seda paar-kolm korda sularahas, kuni järsku öeldi pangast, et sularahas enam maksta ei saa. Sõnajalg ei tagastanud pangalaenu, laenuintresse ega viivist, vaid pöördus kohtusse väitega, et laenu mittetagastamise põhjustas pank, sest keeldus sularahamakseid vastu võtmast.

Pank keeldus, sest lepingus oli kokkulepitud laenu tagasimaksmine pangakontolt ja sularaha taheti tasuda ebaõigele pangakontole.

Andres Sõnajala kinnitusel on tema laenu teema veninud tänaseni “tänu” maadevahetamise kohtuprotsessis süüdistatava rollis olevale Einar Vettusele. Vettus ostis laenu pangalt 2002. aastal ära ja Sõnajala väitel üritas teda jõuga survestada üht Tallinna kesklinnas asuvat kinnistut müüma.

Kolmapäeval jättis Harju maakohus Andres Sõnajala hagi täies ulatuses rahuldamata.