Kadastikus varitsenud kurjategijad olid 800 meetrit enne Sõnajalgade maju teele tõmmanud okastraataia. See sundis Üüdibe külla tuulegeneraatorite juurde teel olnud Sõnajalgu autot kinni pidama, kirjutab Saarlane.ee.

Olegile tungis selja tagant kallale hallis riietuses poiss ja lõi talle rusika või mingi esemega vastu nina. Andres jooksis vennale appi ja sai lööja kättegi, kuid siis ilmus põõsaste tagant teine mees suure kaikaga ja virutas Andresele vastu selga.

Andres lasi hoobi tõttu esimese mehe lahti ning mõlemad kurjategijad jooksid metsa.

Vennad helistasid kohe politseisse. Politseikoer võttis küll jäljed üles, ent need katkesid kohas, kust oli autoga põgenetud.

“Ega me ju ei teadnud, kuipalju neid poisse seal kadakapõõsaste taga veel oli, kuid põgenedes hüüdsid need kaks, kes jooksid üle tee metsa, et nad tulevad veel tagasi, ja selles ütlemises ei olnud Saaremaa keelt, vaid pigem vene aktsenti,” rääkis Oleg.

Sõnajalad peavad peksu tellimustööks neid sel kevadel ähvardanud meeste poolt ning seotuks Tallinnas Viru väljakul asuva kinnistu omandiküsimusega. Kinnistu kõrval vanas pritsimajas asub Veenuse klubi, mille omanikud ihkavad kõrvalasuvat Sõnajalgade kinnistut, millel asub parkla, turg ja mõned kioskid.