„"Õppusel osalenud reservväelastele kuulub kõigi pereliikmete, sõprade ja lähedaste tänu ja austuse, sest need mehed on tõestanud, et nad on valmis kaitsma kodumaad, vabadust ja iseolemise õigust relva ja tegudega. Need reservväelased on auga ära teeninud tubli Eesti vabariigi kodaniku ning endast ja oma riigist lugu pidava vaba Eesti mehe staatuse,“" ütles logistikakeskuse ülem ja õppuse üldjuht kolonelleitnant Kalev Koidumäe.

Pidulikul rivistusel tuuakse välja logistikakeskuse lipud ning logistikakeskuse ülem annab üle reservväelasele auastmed ning ergutab õppusel teenistuskohustuste täitmisel eriliselt silmapaistnud reservväelasi.

Reservõppekogunemine algas 2. mail kui õppekogunemisele saabusid reservväelastest ohvitserid ja allohvitserid. 9. mail liitus õppekogunemisega pataljoni reakoosseis, kes seejärel viie päeva jooksul tuletasid meele üksikvõitleja ning erialaspetsialistide nagu autojuhtide, meedikute ja kokkade oskusi. Samuti harjutati allüksuse tegutsemist olukordades, kus motoriseeritud rännakul puruneb sõidukil rehv, teel leitakse taksitus, satutakse liiklusõnnetusse või kui tuleb evakueerida katkist sõidukit. Lisaks õpiti kolonnide julgestamist ja tegutsemist sattumisel vaenlase varitsusele.

Õppekogunemine kulmineerus 15. mail alanud kolmepäevase pataljonisiseste koostööharjutustega, kus lihviti allüksuste omavahelist koostööd ning logistikakeskuse staap treenis keskalluvusega üksuse tasandil vedude planeerimist ning staabiprotseduure.