"Koostöö teiste riikide sõjaväelogistikutega säästab kõikide osapoolte strateegiliste vedude kulusid. Näiteks ei ole alati otstarbekas, et iga riik saadab NATO ühisoperatsiooni alale varustust ja relvastust oma laevadega, kui samas on võimalik teha koostööd ja saata kõikide operatsioonil osalevate riikide varustus operatsioonialale ühe suure transpordilaevaga," ütles kaitseväe logistikakeskuse ülem kolonelleitnant Kalev Koidumäe.

Kolmepäevasel konverentsil kuulatakse ära Euroopa transpordi koordineerimiskeskuse poole aasta tegevusperioodi aruanded ning tutvustatakse ja koordineeritakse järgmise poole aasta tegevust. Lisaks arutavad võimalikke transpordialaseid ettevalmistusi NATO vägede väljatoomiseks Afganistanist.

Konverentsil osalevad Eesti, Taani, Hispaania, Soome, Norra, Poola, Saksamaa, Prantsusmaa, Belgia, Rootsi, Ameerika Ühendriikide, Hollandi ja Ühendkuningriigi relvajõudude ja organisatsioonide esindajat.

Sõjaväelogistikute meretranspordi alased töökohtumised toimuvad neli korda aastas. Viimane töökohtumine oli eelmise aasta lõpus Eindhovenis, Hollandis. Kaitseväe Logistikakeskus võõrustab kõrgetasemelist töökohtumist teist korda. Eesti on Euroopa liikumiste koordineerimiskeskuse liige alates 2007 aasta lõpust.

2007. aastal asutatud Euroopa transpordi koordineerimiskeskus (Movement Coordination Centre Europe) on Hollandis paiknev organisatsioon, mis koordineerib ja nõustab 25 riigi transpordivahendite kasutamist rahvusvahelistel strateegilistel vedudel. Näiteks koordineerib koordineerimiskeskus paljusid maa-, mere- ja õhuteede kaudu tehtavaid strateegilisi vedusid, mis toetavad NATO rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF operatsioone Afganistanis. Samuti toetab keskus transpordivahendite kasutamist NATO kiirreageerimisjõudude (NRF) ja Euroopa Liidu lahingugruppide strateegilistel vedudel.