Kui pritsimeestel läks uue aasta vastuvõtmine rahulikult, siis kiirabil olid käed-jalad tööd täis. Tallinnas ja Harjumaal oli ööpäevaga 346 väljakutset, neist 31 abipalvet olid seotud peksmiste ja pussitamistega, lisaks kolm rängemat raketivigastust, kirjutab SL Õhtuleht. Nii näiteks tuli Lasnamäel 64-aastane naine, kes sai raketiga näkku, viia silmakliinikusse.

Oli ka kaks pussitamist. Pae tänaval pöörasid laupäeva õhtul tülli Aleksei (33) ja Urmas (37), misjärel noorem vanemale noaga äsas. Vahetult enne aastavahetust leiti Mustamäel ühest Vilde tee kortermaja trepikojast noahaavaga Meelis (40).

Tallinna kiirabi peaarsti Raul Adlast üllatab, et pidutsemine seekord nii vägivaldseks kiskus: “Oli igasuguseid kaklusi ja tülisid: abikaasad omavahel, isad ja pojad. Seekord saime ligikaudu 50 väljakutset rohkem kui möödunud aastavahetusel.”

Tallinna Raekoja plats oli justkui sõjatanner. Kella 23.30 paiku oli see rahvast täis ja inimesi vooris aina juurde. Seltskonniti uut aastat vastu võtma tulnute seas oli ka palju välismaalasi: sakslasi, jaapanlasi, britte, itaallasi.

Kaks platsi keskel seisnud politseinikku muhelesid: muidu mitte eriti tunnustatud ameti pidajad said soojade kallistuste ja muside osaliseks. Rõõmsalt purjakil näitsikud tegid korravalvuritega ühispilti, suudlesid neid ja kaisutasid. Neiude kaaslased palusid aga korravalvureil end mitte tülitada, kui nad väga sopsu jäävad.

Kümmekond minutit enne keskööd algas platsil suur tulevärk. Väljakut kattis aastavahetuse eel paks suitsuving ja kõrbelehk.

Kui jõudis kätte aga uus aasta, läks põmmutamine pöörasemaks. Raketid vihisesid, tuleilu paisati taevasse väiksemate ja suuremate kogustena. Kangemad tulevärgitajad sättisid raketipatareid keset platsi ja lennutasid pöörase tärina saatel taevasse.

Umbes veerand tundi pärast keskööd tekkis Raekoja platsil paanika. Nimelt oli keegi sättinud munakividele järjekordse ilutulepatarei, mis tulevärgi paraku inimeste sekka lennutas.

Rahvas tormas üksteist tagant nügides Raekoja platsi servas oleva Karl Friedrichi restorani poole, sest üle pea vihisevad põlevad raketitombud tekitasid õudu. Isegi politseinikud pagesid korraks oma patrullpostilt.