Neljapäeval viiakse Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuses läbi rahvusvaheline teaduskonverents “Religioon ja poliitika multikultuurilises Euroopas: vaatenurgad ja väljakutsed”, kus lisaks Eesti teadlastele osalevad ka mitmed tunnustatud teadlased välismaalt, on kirjas Delfile saadetud teates.

Konverentsi läbivaks teemaks on Euroopa oma multikultuurilisuses ja sellest tulenevad pinged. Ettekanded käsitlevad muuhulgas ka usuvabaduse ja –sallivuse, inimõiguste ning eetiliste tõekspidamiste ja riikliku religioonipoliitika küsimusi.

Konverentsi üks peakorraldajatest, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste sotsiaal- ja humanitaarteaduste õppetooli juhataja, MA Andres Saumets ütles, et just teaduslik interdistsiplinaarne lähenemine võimaldab mõista religiooni ja poliitika vastastikust suhet tänases maailmas sügavamalt ja põhjalikumalt, kui puhtalt ühe eriala ekspertide konverentsid või kokkusaamised.

Ettekannetega esinevad prof dr Michael Minkenberg (Euroopa Ülikool Viadrina, Frankfurt-Oder), prof dr Erich Geldbach (Bochumi ülikool), dr Maciej Zieba, OP (Tertio Millenio Instituut, Krakov), dr Alar Laats (EELK Usuteaduste Instituut), prof dr Mart Raukas (Tallinna Ülikool), analüütik Paul A. Goble (TÜ Euroopa Kolledz), piiskop Philippe Jourdan (Rooma-Katoliku Kiriku Apostellik Administratuur Eestis), kolonelleitnant Einar Laigna (Eesti Kaitsevägi), Meego Remmel (Kõrgem Usuteaduslik Seminar), Ain Riistan (TÜ usuteaduskond) ja Alar Kilp (TÜ sotsiaalteaduskonna politoloogia osakond).