Opositsioon oleks äärepealt palunud kolmapäeval riigikogu kõnepuldis lisaeelarve kohta selgitusi andnud rahandusministri esinemise katkestada, kirjutab SL Õhtuleht.

„Ma arvan, et ma ei eksi, aga selle reservi all võib olla mingisugune eraldis, aga ma hetkel ei suuda seda üles leida, üks moment,” lausus Aivar Sõerd ja sahmis paberites.

„Ma ei tea, kui palju mul aega on vastata. Ma tõesti vajaksin kas või paar minutit, et…” (pikk paus)

„Kui ma seda ei suuda täna, mis puudutab seda 10 miljonit, siis ma selle vastuse kindlasti kas või kirjalikult edastan.”

Sõerdi meelest läks küsimustele vastamine täiesti normaalselt. Ta lisab, et üritas anda sisulisi vastuseid, kuid jäi pisut ajahätta. „Ma möönan, et see polnud kõige õnnestunum esinemine,” tunnistab ta.

„Piinlik, halenaljaks ja kohati ka masendav — olid emotsioonid, mida kuluaarides tunnistasid nii koalitsiooni- kui ka opositsioonipoliitikud, kommenteerides Sõerdi esimest sisulist ülesastumist rahandusministrina lisaeelarve esimesel lugemisel,” sõnab Res Publica liige Indrek Raudne.

Sotsiaaldemokraat Eiki Nestoris tekitas Sõerdi esinemine kaastunnet. „Kui opositsioon oleks tahtnud selle ministri maatasa teha, küll ta oleks teinud. Aga me pole kurjad inimesed. Seepärast minagi julgustasin teda,” räägib Nestor.

„Spetsialisti tasandil veaks Sõerd ametialaselt kindlasti välja, aga kas tal ka kõik isikuomadused ministriksolemiseks antud on, tulnuks nii temal kui ka Rahvaliidul mõelda enne rahandusministri portfelli vastuvõtmist. Peaministril tasub järele mõelda, kas riigi rahakotti haldab ikka õige inimene,” räägib Raudne.