Sõerd helistas esmaspäeva pärastlõunal Partsile ning palus kokkusaamist. Parts oli nõus. Siis ütles Sõerd, et kohtumisel võiksid osaleda ka majandus- ja kommunikatsiooniminister Atonen ja keskkonnaminister Reiljan, kirjutas Eesti Päevaleht.

“See oli nii absurdne ettepanek, et ameti juht tuleb koos poliitikutega peaministri juurde,” ütles peaministri büroo anonüümsust palunud ametnik. “See oli selge näide Sõerdi politiseerumisest ning Parts keeldus teda sellepeale vastu võtmast.”

Atonen on Reformierakonna aseesimees ja Reiljan Rahvaliidu esimees. Mõlemad erakonnad kuuluvad valitsusliitu koos Res Publicaga, mille esimees on Parts.

Atoneni sõnul polnud tegemist pahatahtliku ideega ning Sõerd ei läinud poliitiliseks. “Sõerd rääkis minuga sel päeval ja ma soovitasin, et mine räägi peaministriga, ja kui vaja, siis meie Reiljaniga võime ka tulla,” ütles Atonen. “Mõte oli, et ta saaks rääkida kolme erakonna esindajatega koos.”

“Sõerd oli selgelt hädas, sest ta ei teadnud, kuidas end kaitsta,” lisas Atonen.

Sõerd ei soovinud Partsi jutule minemise asjaolusid kommenteerida.

Esmaspäeval lubas Sõerd teatada, kas ta kavatseb vaidlustada kohtus rahandusminister Tõnis Paltsi käskkirja tema ametisoleku peatamise kohta kaheks kuuks alates 18. juulist. Sõerdi sõnul ei vasta süüdistused tõele.

Peale Sõerdi kaalub kohtusse minekut ka endine maksuameti avalike suhete nõunik Koit Luus, kelle Sõerd omakorda vallandas 18. juulil. Luusi sõnul vallandati ta otsitud põhjustel.

Sõerdi saatus peaks selguma augusti keskel või lõpus, kui maksuametis lõpetab töö rahandusministeeriumi moodustatud komisjon. Suure tõenäosusega sõltub komisjoni järeldustest ka Sõerdi asetäitja Vahur Kivistiku töölejäämine. Kivistik läheb ise esmaspäevast puhkusele, mis kestab septembri alguseni. Sõerd juba on puhkusel.