Asjalikus õhkkonnas toimunud ümarlaual räägiti kultuurile suunatud rahast 2007. aasta riigieelarves ja riigi eelarvestrateegias aastateks 2007 — 2010, teatas ministeerium Delfile.

Diskuteeriti valdkonna prioriteete ja rõhuasetusi ning lahati peamisi kitsaskohti. Kesksete teemadena jäid kõlama loomemajanduse arendamine, inimestesse ja infrastruktuuri suunatud raha suhe ning kultuuri toetamiseks soodsa keskkonna loomine.

Ühiselt leiti, et oluline on parandada kultuuri rahastamist puudutavate andmete kvaliteeti, et arutelud saaks toimuda üheselt mõistetaval alusel. Lepiti kokku, et minister ja kultuurijuhid kohtuvad enne 2007. aasta eelarve valmimist veel vähemalt korra, enne seda aga vahetatakse infot ja arvamusi üles kerkinud küsimustes.

Kohtumisel osalesid kultuurivaldkonna esindajatena Marika Valk, Rein Oja, Toomas Siitan, Mikk Rand, Mihkel Reial, Ülar Mark, Anzori Barkalaja ja Jan Kaus. Ministeeriumi esindasid Aivar Sõerd, kantsler Tea Varrak, eelarveosakonna juhataja Ivar Sikk ja asjassepuutuvad ametnikud.