Virumaa Teataja kirjutas, et õppustel osalenute maasturid sõitsid Läsna külaelanike värskete kartulivagude vahel ning et sõdurid varastasid külaelanike küttepuid.

Keskpolügooni ülem kapten Andres Kütt ütles, et neil oli õppuste jaoks kokku varutud sada ruumi lõhutud puid. “See on lausa karistatav,” ütles ta sõdurite puudevarguse kohta.

Ajaleht kirjutas, et veel mitu päeva pärast Läsnale ulatunud õppusi leiti ümbrusest lõhkemata laskemoona, mis sattus külalaste mängida.

Läsna ja sellega piirnevate külade rahvas tõdes kolmapäeval peetud rahvakoosolekul, et kuigi enne õppusi sõlmiti nendega maa ajutise kasutamise osas lepinguid, nendest kinni ei peetud.

“Kui need lepingud ei tööta, siis järelikult ei saa oma maad enam sõjaväele kasutada anda,” ütles Mõndaveres tegutsev ettevõtja Jens Haug.

Kohalikud elanikud arvestavad kokku õppuste käigus tekitatud kahju, mille nad esitavad koos üksikasjaliku pretensiooniga lähiajal kaitseväe ülemale kolonel Alar Lanemannile.

Kadrina vallavanem Ain Suurkaev märkis seadusele viidates, et tema ei saa sekkuda. “Me saame avaldada ainult arvamust ja seda me tegimegi, kui soovitasime nihutada laskeala elukohtadest kaugemale,” ütles ta.

Järgmised suuremad õppused peetakse keskpolügoonil aasta pärast, kuid lahinglaskmisharjutusi hakatakse tegema juba suvel.