Tallinna munitsipaalpolitse juhi Tiit Kivikase sõnul on juba praegu väga palju kaebusi õhku saastavate põlevate prahihunnikute kohta. “Munitsipaalpolitsei, kelle otseseks kohuseks on heakorraeeskirjade rikkujaid korrale kutsuda, võtab kevadised prahipõletajad erilise sihiku alla ja kasutab nende korralekutsumiseks kõiki seadustega ettenähtud vahendeid,” lisas Kivikas.

Tallinna Keskkonnateenistuse direktor Tarmo Pauklin tuletab tallinlastele meelde, et igasugune prahi, kulu ja lehtede põletamine koduaedades on rangelt keelatud. “Eriti keskonnavaenulik on kokkuriisutud lehehunnikute põletamine, kuna vanad puulehed kärssavad mitu päeva, saastavad õhku ja ohustavad seega otseselt inimeste tervist,” ütles Pauklin.

“Erandina võib põletada kuivanud puuoksi, kuid ainult siis kui Tallinna transpordi- ja keskkonnaamet on selleks vastava loa andnud,” lisas Pauklin. Erandina ja keskkonnaameti loaga korraldavad põletuspäevi ka linnaosad. Pirita linnaosas on põletuspäevad 24. ja 25.aprillil. Nendel päevadel tohib lõket teha ning põletada puuoksi ja värvimata puitu. Teiste linnaosade põletuspäevi praegu veel kindlaks määratud ei ole.