Moskva ja Eesti vaheline kaubavahetus kasvas möödunud aastal kaks ja pool korda, ütles Moskva meer kohtumisel Savisaarega. Kahe linnapea kohtumisel viibis ka Venemaa raudtee juht Jakunin, teatas BNS.

"Ehkki absoluutarvud ei ole veel väga suured avaldab muljet dünaamika, ja ma loodan, et see on märk meie riikide ja linnade vaheliste suhete paranemisele," ütles Sobjanin Interfaxi teatel. "Me oleme häälestatud konstruktiivsele, sõbralikule koostööle Moskva ja Tallinna vahel."

Moskva linnapea kiitis opositsioonilise Keskerakonna juhti Savisaart ka selle eest, et vene kaasmaalased Eestis "toetavad teid väga". Sobjanini sõnul aitavad kahe pealinna koostööle kaasa ka 2004. aastal alanud koostöö Venemaa võimupartei Ühtne Venemaa ja Keskerakonna vahel, teatas Interfax. "Me oleme valmis teiega koostööks ka parteiliselt," sõnas Sobjanin, kes on Ühtse Venemaa Moskva organisatsiooni juht.

Moskva linnapea kutsus Savisaart uuele visiidile Moskvasse sügisel, mil Venemaa pealinn tähistab Teise maailmasõja kaitselahingu 70. aastapäeva.

Teisipäevast neljapäevani Moskvas visiidil olevat Tallinna linnapead saadavad abilinnapea Kalle Klandorf, välissuhete osakonna juhataja Heili Luik, MTÜ Russki Dom nõukogu esimees Jevgeni Tomberg ja linnapea nõunik Moonika Batrakova.