15. septembril läheb ligi miljon vabatahtlikku sukeldujat rohkem kui sajas riigis merd ja randa puhastama, teatas Tallinna pressiteenistus.

Tallinnas puhastavad sukeldujad sel aastal Snelli tiigi põhja ja vabatahtlikud abilised ümbritsevat parki. Üritusega jätkatakse sügiseste koristustalgute traditsiooni. „Üheltpoolt saame linnapildi ilusamaks, teisalt on aktsioon elanikele õpetlik ning näitab selgesti, milliseks võib elukeskkond meie endi hoolimatuse tagajärjel muutuda“, lausus Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš. „Möödunud aastal toodi sama ürituse raames Pae karjäärist välja 12 tonni igasugust huvitavat kraami. Näis, mis Snelli tiigist välja püütakse.“

AWARE on ülemaailmne organisatsioon ja selle põhiline eesmärk on inimeste keskkonnateadlikkuse tõstmine koolituste ja eriprojektide kaudu. Eestis viiakse AWARE (Aquatic World Awareness, Responsibility and Education) projekti raames heategevusüritus läbi juba seitsmendat aastat.

Selle aasta ürituse programmis on lisaks tiigi puhastamisele Snelli pargi heakorratööd, laste tervisejooks ümber tiigi, ELF’i demonstratsioon — naftatõrjeprojekti tutvustus, Tallinna keskkonnaameti teavitus-töö ning koerte paraad.