Turu-uuringufirma RAIT Faktum & Ariko avaldas äsja uuringu eestlaste, lätlaste ja leedulaste hinnangutest COVID-19 vaktsiini kohta. Selgus, et eestlased suhtuvad koroonavaktsiini kõige vähem skeptiliselt.

Kõige skeptilisemad on lätlased, kellest vaid 34% sooviks minna vaktsineerima, ja umbes sama palju ei ole üldse kindlad, millise otsuse teeksid. 38% aga ei plaani minna vaktsineerima. Läti on ainus Balti riik, kus vaktsiini skeptiliselt suhtuvate inimeste osakaal on suurem kui vaktsiini pikisilmi ootavate inimeste osakaal.

Leedus veidi üle ühe kolmandiku uuringus osalejaid ei tea, kuidas nad käituvad, 39% plaanib ennast vaktsineerida ja üks kolmandik pigem loobuks vaktsineerimast.

Teiste Balti riikide elanikega võrreldes suhtuvad Eesti elanikud COVID-19 vaktsiini vähem skeptiliselt. 44% eestlasi kavatseb lasta end vaktsineerida, neljandik ei oska hinnangut anda ning ligi kolmandik pigem ei vaktsineeriks.

Andmed koguti veebiuuringu teel 2020. aasta oktoobris. Küsitleti elanikke vanuses 18.–65. Leedu valim koosnes 1006 inimesest, Läti valim 1001 inimesest ja Eesti valim 1038 inimesest.