IRL-il on valimisteks paigas kõik esinumbrid peale Tartu ja Pärnu. Tartus käib võitlus selle üle, kas esinumbriks saab vana isamaalane, haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, kes möödunud riigikogu valimistel 2007. aastal kogus selles piirkonnas esinumbrina 3979 häält, või möödunud riigikogu valimistel selles piirkonnas kolmanda numbrina kandideerinud ja 786 häält kogunud Margus Tsahkna, kirjutab Eesti Päevaleht.

Harjumaal esinumbrina kandideeriv IRL-i esimees Mart Laar on raskes olukorras — kas toetada Lukast kui vana võitluskaaslast ja kamraadi, või tema enda poolt kunagi peasekretäriks pandud ning järjest enam populaarsust koguvat Tsahknat. Väidetavalt toetab ta siiski Tsahknat, kuna viimase kasuks möödunud kohalikel valimistel saadud IRLi ja Res Publica jaoks suurim häältesaak Tartus — 3988 häält.

IRL-i allikad eeldavad, et kui lõplik otsus jääb Tartu piirkonna teha, siis langeb valik Tsahkna kasuks. See oleks küll Lukasele moraalne löök, ent teisalt pääseb ta riigikogusse siiski — kaks mandaati saab IRL Tartust kindlasti.

Pärnus on IRL-il veel tarvis otsustada, kas esinumbriks saab praegune Pärnu abilinnapea Annely Akkermann või riigikogu liige Toomas Tõniste.