Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semper on juuni teisest poolest alates koduteatrist eemal. Nende endi sõnul võetakse aega, et ette valmistada ülejärgmise hooaja projekte. Anonüümseks jääda soovivad allikad on Eesti Päevalehele aga väitnud, et tegemist on hädavajaliku jahtumisajaga pikalt kestnud sisepingete leevendamiseks. Ojasoo ja Semper ning ka Teater NO99 nõukogu esimees Tõnis Arro ja juhatuse liikme kohused üle võttev Eero Epner lükkavad need väited tagasi.

„Viimaste NO99 lavastuste valguses on lihtsalt süvenenud tunne, et lavastuste keerukuse kasvades pole ettevalmistusaega kunagi olnud piisavalt ja tulemused saaksid soodsatel tingimustel olla veel paremad,” põhjendavad järgmise hooaja muudatusi e-kirja teel Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semper, kes on praegu Amsterdamis tööreisil. „Kuna NO99 numbrimäng on kestnud juba 12 aastat ja kestab eeldatavasti veel vähemalt seitse-kaheksa aastat – olenevalt sellest, millal jõuame NO00-ni –, siis tegime nõukogule ettepaneku anda meile praegu ekstraaeg 2017./18. hooajal esietenduvate projektide ettevalmistamiseks.”

Teatri nõukogu esimehe Tõnis Arro sõnul oli tegemist tema ja Tiit Ojasoo ettepanekuga, pärast mida otsustas Sihtasutuse Teater NO99 nõukogu teatri juhtimise lühiajaliselt ümber korraldada.

Loe pikemalt homsest Eesti Päevalehest!