„Mina suhtun igal juhul positiivselt igasse põhjendatud ressursi kokkuhoidu ja ressursside liitmisse, mis võib täiesti rahulikult läbida erinevaid ministeeriume,“ lausus Vaher Delfile.

Kaldabaaside ühendamisel on tema sõnul oma huvi ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumil, kellele kuulub Hundipea sadam, ning samuti haridus- ja teadusministeeriumil, kelle haldusalasse kuulub Mereakadeemia.

Vaher lausus, et hetkel käib koos töörühm, mis arutab sadamate ühendamise küsimust ning selle töörühma töö tulemused peaksid aasta lõpuks käes olema ning siis saab sellest lähemalt rääkida.

Ent peale sadamate ühendamise lähiajal teisi ministeeriume läbivaid suuri ühendamisprojekte Vaheri sõnul plaanis pole, sest siseministeeriumil on ka oma haldusalas toimuvate ühendamistega tegemist, et näiteks politsei- ja piirivalveamet (PPA) korralikult tööle panna.

„Kolm erinevat organisatsiooni on pandud kokku, nende organisatsioonikultuuride ühendamine, töömeetodite ühendamine, kõikide dubleerimiste välistamine, see on väga vaevarikas töö,“ lausus Vaher.

„Ärme unusta ka siseministeeriumi infotehnoloogia ühendasutust, mis on samuti hiljuti moodustatud ja mis peab samamoodi oma teenuse osutamist tellijatega lihvima. Meil läheb üsna palju auru juba tehtud ühendamiste peale,“ rääkis Vaher.

Kolmas teema on tema sõnul ka uue häirekeskuse loomine, mis peaks tööd alustama 1. jaanuarist ja millel on väga suur ülesanne viia 2014. aasta lõpuks kogu Eesti üle ühele hädaabinumbrile. „Meil on valitsemisala siseseid muutusi niivõrd palju, et tööd jätkub aastateks,“ leidis Vaher.