Vaher uurib täna saadetud kirjas, miks varasem otsus Krossi suhtes muudeti ning tagaotsimiskuulutus ikkagi vahetult enne valimisi avaldati.

Ministeeriumi pressiesindaja sõnul on aga raske prognoosida, kuna võiks kirjale vastus tulla, kuna esiteks oli tegu isikliku kirjaga ja teiseks ei kehti Interpolile need seadused, mis Eesti ametkondadele.

Interpoli kodulehele ilmus kaks päeva enne kohalike valimisi Eerik-Niiles Krossi tagaotsimise kuulutus. Kuulutuse kohaselt otsivad Krossi taga Venemaa võimud seoses piraatluse korraldamisega.

Krossi teatel on tegemist poliitiliselt motiveeritud taotlusega.

Peaminister Andrus Ansip vastas täna riigikogus riigikogu liikme Priit Toobali küsimusele Eerik-Niiles Krossi puudutava Interpoli tagaotsimiskuulutuse kohta, et tegemist oli Eesti kohalike omavalitsuste valimistesse sekkumisega.

Toobal tahtis nimelt teada, kes esitas Interpolile Krossi vahistamismääruse kohta protesti. „See ei ole kindlasti vabariigi valitsus,“ ütles Ansip riigikogu infotunnis. „Selliste küsimuste lahendamine ei ole valitsuse pädevuses.“ Ansip ei täpsustanud, kes protesti esitas.

Ta kordas seda, mida riigiprokurör on juba öelnud. „Riigiprokurör on öelnud, et täna ei ole prokuratuuril piisavat alust Eerik-Niiles Krossi kaaperdamises kahtlustada,“ lausus Ansip.