Keskerakondlase Kalev Kallo küsimusele, mis puudutas üheksa komando sulgemise järel tulesurmade suurenemise võimalikkust, vastas siseminister järgnevalt:

"16. mai on see päev, kui ümberkorraldused jõuavad lõpule. Eestis saab olema 72 päästekomandot. Nagu ma olen siit puldist ka kordi öelnud, siis need muudatused ja ümberkorraldused on tehtud selleks, et suurendada Eestis päästevõimekust, eelkõige täisteenuse osutamise võimekust ja kättesaadavust oluliselt rohkematele Eesti inimestele, kui seda on olnud seni."

Minister lisas, et üle 120 000 Eesti inimese saab pärast päästekomandode ümberkorraldamist elupäästeteenust enam kui seni 1–15 minuti jooksul. "Ma arvan, et see on märgatav päästevõimekuse suurendamine, kasvatamine üle Eesti ja sellest võidavad väga paljud Eesti elanikud. Suur hulk päästekomandosid tugevnevad, saavad valvevahetustesse täiendavaid mehi," ütles minister.

Täna hommikul kell 8 lõpetas töö üheksa Eesti päästekomandot. Suleti Palamuse, Võnnu, Emmaste, Leisi, Puhja, Puka, Saku, Võsu ja Kanepi koman- do. Nende sulgemine puudutab 69 meest, kellele pakuti võimalust tööle minna mõnda teise komandosse. Neist 17 otsustas pakkumist mitte vastu võtta.