"Eesti siseturvalisuse pere on täna sügavas leinas. Oleme kaotanud kaks piirivalvurit – Haapsalu politseijaoskonna üleminspektori Tarmo Kammeri ja komissar Renee Karki. Minu sügav kaastunne hukkunute omastele ja lähedastele. Samuti Haapsalu jaoskonna ning kogu politsei- ja piirivalveameti perele," sõnas Pevkur.

"Loodan, et järgnevad päevad ja nädalad toovad selle traagilise juhtumi kohta rohkem selgust. Hetkel saame oma mõtetes olla toeks hukkunute lähedastele. Tarmo Kammer ning Renee Kark jäävad kolleegidele meelde kui kohusetundlikud ja abivalmid töötajad, keda iseloomustas väga hästi politseinike tunnuslause "Teenin Eesti rahvast!"", ütles minister.

"Eesti rahvast teenides jätsid nad ka oma elu ja me mäletame neid."

Teisipäeva õhtul juhtus Haapsalu lähistel mereõnnetus, milles hukkus kaks merel patrullinud piirivalvurit. Kella 19.15 ajal leiti Voosi kurgus kaldast paari kilomeetri kaugusel Haapsalu politseijaoskonna mootorpaat. Paadi mootor töötas, paat tiirutas koha peal ning meeskonda selle pardal ei olnud. Kella 19.45 ajal leiti paadi lähistelt uppununa üks piirivalvur ning kella 20.05 ajal ka teise ametniku surnukeha.

Üks hukkunutest oli üleminspektor Tarmo Kammer, kes töötas Lääne piirkonnas piirivalvurina 1996. aastast alates. Teine hukkunud ametnik oli komissar Renee Kark, kes töötas piirivalvurina piirivalve taasloomisest alates 1991. aastal ning sellest suurema osa Haapsalu kordoni