Minister ütles, et elamislubade probleem algas sisuliselt samal ajal, kui ta asus ametisse. "Kogu elamislubadega seonduvaga olen ma tegelenud alates suvest, ja mitte ainult mina, vaid kogu see teema puutub kõige rohkem politsei- ja piirivalveametisse, kes annab ainuisikuliselt välja neid lube. Seda ei anna välja siseministeerium, ammugi mitte siseminister, vaid lube kõikidele elamisloa taotlejatele annab välja politsei- ja piirivalveamet," märkis Vaher.

Seda, millist äri ajas koos Vaheriga 2003. aasta valimistel "äraostmatute" loosungi all kandideerinud Indrek Raudne, ei pea ministri sõnul seletama tema, vaid Indrek Raudne ise.

Saatejuht Indrek Treufeldti lausele, et fiktiivsete elamislubade väljaandmine on ju siseministri praak, vastas Vaher: "See on minu selge seisukoht, ma olen ametis olnud natuke üle kuue kuu, ei ole olnud rohkem ametis, ma kindlasti tunnetan selgelt vastutust, et korrastada kogu nö välismaalaste seadusega, elamislubadega seonduv Eestis ja see debatt tuleb kindlasti tuline."

Küsimusele, "mida on selle loo juures vaja, et et te astuksite tagasi, kui tõsiseks see asi peab minema, millised märgid on teie jaoks sellised, et te võtaksite poliitilise vastutuse?" vastas Vaher: "Nagu ma ütlesin, mina ei hoia oma ametikohast kinni, ma hoian kinni oma põhimõtetest. Ma kuulan loomulikult muidugi oma erakonda, seda meeskonda, kellega ma poliitikas olen, ja ma tunnetan poliitilist vastutust eelkõige selles, et IRL korrastab ära elamislubadega seonduva ja välismaalaste seadusega seonduva."

Küsimusele, miks Vaher ei kuula neid erakonnakaaslasi, kes elamisloaäri kritiseerivad, nagu näiteks Tõnis Lukas, vastas Vaher, et ta keskendub nendele erakonnakaaslaste eriarvamustele, mis on kantud siirast murest, mitte mingitest muudest asjadest, näiteks kellegi ambitsioonidest.

See, kas minister Vaher veel järgmisel nädalal ametis on, sõltub Vaheri sõnul erakonnast. "See ei ole minu otsustada, vaid minu erakonna otsustada. Kui minu meeskond ütleb ühtepidi, siis on ühtepidi ja ma olen ise öeldnud, et mina olen valmis tegema seda tööd, mis on vaja ära teha."