„Kuno Tammearu on senises töös tõestanud ennast tugeva ametniku ja juhina, kes on saavutanud oma tänasel positsioonil nähtavaid tulemusi. Tammearu töötas välja ja käivitas vabatahtlike päästekomandode kontseptsiooni. Juba praegu toimib see efektiivselt ning selles tegevuses osaleb üle tuhande inimese, kes loovad täiendavat turvalisust kohalikes omavalitsustes,“ selgitas Vaher saadetud teates.

Ta lisas, et tänu pikaajalisele tööle päästeameti eri tasanditel tunneb Tammearu organisatsiooni ning suudab inimesi motiveerida ja olla meeskonna eestvedajaks.

„Konkursil paistis Kuno Tammearu silma muuhulgas läbitöötatud ja värske vaatega päästeameti tulevikule. Suhteliselt uue tippjuhtkonna liikmena on tal eeldusi nii organisatsiooni järjepidevuse kandmiseks kui selle uuendamiseks,“ ütles Vaher.

Siseministri sõnul on uue peadirektori esmaseks ülesandeks pöörata tähelepanu analüütilise võimekuse suurendamisele.

"Kuno Tammearu omab selget visioon päästeameti tulevikust, samuti on tal olemas tahe ja võimekus antud asutuse juhina edukalt toime tulla,“ ütles siseminister Vaher.

Kuno Tammearu on sündinud 1974. aastal. Tal on 1998. aastast pääste- ja tuletõrjeinseneri bakalaureusekraad Riigikaitse Akadeemiast ja möödunud aastast TTÜ magistrikraad haldusjuhtimises. Tammearu on olnud päästeametiga seotud 1992. aastast. Alates möödunud aasta algusest töötab ta peadirektori asetäitjana päästetöö alal.

Päästeameti peadirektori konkursi kuulutas siseministeerium välja käesoleva aasta alguses. Hindamiskomisjon otsustas peale hindamisvoorude läbiviimist esitada siseministrile päästeameti peadirektori kandidaadiks Kuno Tammearu. Peadirektori kinnitab siseministri ettepanekul ametisse Vabariigi Valitsus, kuulates enne ära ka riigikogu õiguskomisjoni arvamuse.

Päästeameti senise peadirektori Kalev Timbergi ametiaeg lõppes 1. märtsil ja kuni uue juhi tööleasumiseni täidab peadirektori kohuseid Ain Karafin.