Rahvaliidu esimees Karel Rüütli küsis täna riigikogu infotunnis pedofiilias süüdi mõistetud Kaur Hansoni juhtumile viidates, kas õiguskaitseorganid on asunud uurima pedofiiliavõrgustike võimalikku tegutsemist Eestis.

"Mis puudutab hetke teadmist, et kas on tegemist mingisuguse pedofiiliaga seotud võrgustikuga, siis nende menetluste raames, mis käigus on või käigus on olnud, selliseid võrgustikke ei ole tuvastatud," vastas siseminister.

Rüütli päris ka selle kohta, kas Kaur Hansoni juhtumi puhul ei summutanud uurimisorganid informatsiooni kaitsmaks Isamaa ja Res Publica liidu mainet Europarlamendi valimiste ja kohalike omavalitsuste valimiste eel.

Pomerants vastas, et sõltumata sellest, kas uurimise all on Rahvaliidu, Keskerakonna, sotsiaaldemokraatide, roheliste, Reformierakonna või Isamaa ja Res Publica Liidu erakonda kuuluvad inimesed, siis peaks olema nendega käitumine ühesugune. "Ehk sellest ei pea meedias rääkima ja ei räägitagi, kui siin on mingisuguseid teistsuguseid juhtumeid, siis kindlasti ei saa siin olla mingisuguse, ka konkreetsel juhtumil mingisuguse varjamiskatsega. Mina siseministrina olen huvitatud, et kõik inimesed, keda Eesti riigis ei karista keegi muu kui kohus, kui nad on selle karistuse ära teeninud, saaksid õiglase karistuse."

Pomerants kinnitas, et mis puudutab alaealistega seotud või nii nende poolt kui nende vastu toime pandud kuritegude menetlemist, siis sellesse tõepoolest suhtutakse tõsiselt. "1. jaanuarist 2010 tööd alustanud politsei- ja piirivalveametis on kõikides prefektuurides loodud ka eraldi vastavad struktuuriüksused, võrreldes varasema struktuuriga, kus on selliste kuritegude uurimiseks vastavad teenistused loodud."

Pomerants lisas, et mis puudutab mingisugust seotust kõrgete poliitiliste ringkondadega, siis ei oska ta seda kuidagi kinnitada. "Mina Isamaa ja Res Publica Erakonna liikmena loomulikult tean ja tunnen Kaur Hansonit, olen temaga teinud koostööd erakonnatöö raames."