Hanno Pevkuri sõnul tähistatakse kontrolljoone kulgemine piirimärkidega nii maismaal kui Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel ning Narva jõel. „Eesmärk on alustada piirimärkide paigaldamisega veel sel aastal, aga tuleb arvestada, et tegemist on pika protsessiga ja kogu piiri väljaehitamine võtab aega mitu aastat," lausus minister pressiesindaja vahendusel.

Musta-valge triipudega piiripostide ülemisele osale on paigaldatud Eesti Vabariigi suure riigivapi kujutis, mille all on kiri „EESTI VABARIIK“ ja piiriposti number. Kasutusele võetakse ka riigivapita vahepiiripostid, mis pannakse piirilõikudele, millel piirimärkide vahekaugus ei võimalda ajutise kontrolljoone kulgemist ühemõtteliselt tähistada. Piiripostid paigaldatakse nendele piirilõikudele, mis ei kuulu Eesti Vabariigi ja Venemaa Föderatsiooni vahelise ratifitseerimisootel piirilepingu järgi vahetamisele.

Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel hakatakse ajutise kontrolljoone kulgemist tähistama ujuvate piirimärkidega, milleks kasutatakse poisid ja toodreid. Piirijõgedel kasutatakse võimaluse korral ajutise kontrolljoone tähistamiseks lisaks kaldal asuvatele piiripostidele ka ujuvaid piirimärke.

Kokku investeeritakse piiripostide ja ujuvmärkide hankimiseks ja paigaldamiseks üle 2 miljoni euro.