“Soovisime leida politsei- ja piirivalveametile võimeka juhi, kellel oleks siseturvalisuse valdkonnas märkimisväärne kogemus, aga ka värske pilk valdkonna edasiseks arendamiseks,“ ütles siseministeeriumi teatel hindamiskomisjoni esimees, siseministeeriumi kantsler Leif Kalev.

„Kama on senises töös justiitsministeeriumis tõestanud ennast tugeva juhina – ta on vanglateenistuse reformimisel üles ehitanud kaasaegse, euroopaliku ja efektiivse süsteemi. Loodame, et ta kasutab oma kogemusi ka uue valdkonna juhtimisel,” rääkis Kalev.

Priit Kama töötab justiitsministeeriumis alates 1993. aastast, 2005. aastast on ta tööl justiitsministeeriumi asekantslerina vanglateenistuse juhi ametis. Kamal on bakalaureusekraad Tartu Ülikooli õigusteaduskonnast, magistrikraad Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonnast ning hetkel on ta Tartu Ülikooli õigusteaduskonna doktorant.

PPA peadirektori konkursi kuulutas siseministeerium välja jaanuari alguses. Pärast kandidaatide igakülgset hindamist otsustas komisjon jätkata juhikandidaadi leidmist sihtotsingute teel.

„Sihtotsingu raames kutsuti Priit Kama kandideerima PPA juhi kohale, sest komisjoni hinnangul on tal väärtuslik kogemus muutuste juhtimisel,“ lisas hindamiskomisjoni esimees.

Sihtotsingu voorus personalifirma Fontese esitatud tippjuhi kandidaatide seast peeti läbirääkimisi kolmega ning tänase vestlusvooru tulemusena valiti välja üks edukas kandidaat. Peadirektori kinnitab siseministri ettepanekul ametisse valitsus.

Politsei- ja piirivalveameti praegune peadirektor Raivo Küüt lahkub ametist alates 1. märtsist, kuni uue peadirektori tööle asumiseni asendavad teda PPA peadirektori asetäitjad.

Kandidaate hindas viieliikmeline komisjon, kuhu kuulusid siseministeeriumi kantsler Leif Kalev, riigisekretär Heiki Loot, riigi peaprokurör Norman Aas, siseministeeriumi päästepoliitika asekantsler Hannes Kont ja siseministeeriumi personalipoliitika osakonna juhataja Aivi Sirp. Hindamisse oli kaasatud ka personalifirma Fontes.