„Meie eesmärk on lihtne – võtta siseturvalisuse valdkonnas kasutusele uus tööriist. See ei asenda küll igas olukorras kopterit või lennukit, kuid lubab olla paindlikum, paljudel juhtudel ka kiirem, tõhusam ja säästlikum,“ selgitas projekti koordinaator, migratsiooni- ja piirivalvepoliitika osakonna nõunik René Allik pressiteenistuse vahendusel.

„Mehitamata õhusõidukite kasutamine päästetöödel või politseitegevuse toetuseks pole tänapäeval enam midagi innovaatilist, kuid et tänapäevasest tehnoloogiast maksimaalselt kasu lõigata, tuleb selle valdkonna uusi võimalusi targalt kasutada,“ lisas Allik.

Siseministeeriumi ja Eesti ettevõtte Threod Systems OÜ vahel sõlmiti rakendusuuringu leping, millega firma pakub välja Eesti siseturvalisuse valdkonna töödega haakuvad lahendused mehitamata õhusõidukite süsteemide välja töötamiseks ja kasutuselevõtuks. Rakendusuuringu valmimise tähtajaks on 10. september.

Mehitamata õhusõidukeid kasutatakse maailmas erinevate ülesannete täitmiseks nii militaarvaldkonnas, terrorismi- ja kuritegevuse vastases võitluses, liikluse suunamisel, maa-alade kaardistamisel ja fotografeerimisel, esemete transpordil üle raskesti läbitava maastiku, keskkonnaseires, kadunud inimeste otsinguil, põllumajanduses, filmitööstuses kui ka meelelahutuslikul eesmärgil.