Hanno Pevkuri sõnul on riigieelarve vahendite otstarbekas kasutamine iga juhi otsene vastutus.

"Olen Elmar Vaherilt esmased selgitused saanud ning tema kinnitusel on tegemist töövahenditega. Pean siiski vajalikuks vaadata peadirektori kasutuses oleva krediitkaardi kasutamist pikema perioodi jooksul, misjärel on võimalik teha järeldusi, kas krediitkaarti on kasutatud eesmärgipäraselt," märkis Pevkur.

Siseminister lisas, et kontrolli lõppedes annab ta sellest ülevaate ka sel teemal arupärimise esitanud riigikogu liikmetele.

Vabaerakonna saadik ja korruptsioonivastase erikomisjoni juht Artur Talvik esitas täna siseminister Hanno Pevkurile arupärimise seoses võimalikke politsei- ja piirivalveametis toimunud avaliku raha kuritarvituste ning võimu kuritarvitamistega töötajate põhjendamatuks vallandamiseks.

„Meie käsutusse on antud kuludokomendid, kus on kirjas, et politsei peadirektor Elmar Vaher ostis asutuse kaardiga Tallinna lennujaamast 299 eurot maksvaid kõrvaklappe ning matkasaapaid 139,41 euro eest, väidetavalt vormi juurde, kuigi vormielementide ostmine käib ainult läbi riigihanke. Kui dokumendid on tõesed, siis tegemist on ametialase kuritarvitamise ning läbipaistva ja ausa juhtimise põhimõtete rämeda eiramisega eetilise käitumise etaloniks olevas riigiasutuses,“ lausus Artur Talvik.

PPA peadirektor Elmar Vaher ütles Delfile, et mõistab, et need ostud võivad riivata inimeste õiglustunnet ning usaldust politsei- ja piirivalveameti vastu.

"Pean riigiasutuse rahakasutuse läbipaistvust väga tähtsaks ja palun vabandust, kui minu käitumine on heitnud varju mu kolleegidele," rääkis Vaher.

"30. septembril ostsin asutuse krediitkaardiga samasugused saapad, nagu on meie eesliinitöötajatel, et minna välivormiga varahommikul piirile, kuna laos polnud minu suuruses saapaid. Mõistes, et selline ost ei ole kooskõlas PPA üldise ostukorraldusega, palusin see kulu minu palgast maha arvata ning summa peeti kinni detsembrikuu palgast," põhjendas Vaher.

"20. oktoobril ostsin puhkusele suundudes lennujaamast mürasummutavad kõrvaklapid hinnaga 299 eurot, mis on tänaseni PPA juhtkonnaliikmete kasutuses," lisas Vaher.