"Paraku need head asjad on muutnud noori. Noorte aatelisus on tihti raha," rääkis Tabur saates "Kahekõne" ning lisas, et sisekaitseakadeemiasse tulevad noored peavad ikkagi olema motiveeritud. "Ühiskonnas on tegelikult ju väga palju oluliselt lihtsamaid väljakutseid, kui näiteks tuua tulest välja inimest," lisas Tabur.

Sisekaitseakadeemia rektor rääkis, et tänavu oli kõrgkooli sisseastumine rahuldav ja Taburi sõnul on veel noori kelle seast valida. Küll aga näeb rektor võimalikku probleemi 10 aasta pärast, kui ametist hakkavad lahkuma 90ndate alguses taasiseseisvunud Eesti politseisse tööle tulnud inimesed ning samas ei ole peale tulemas piisavalt palju noori.

Kommenteerides viimasel ajal avalikkuse ees välja käidud mõtet, et politsei on justkui jäänud mugavuspositsiooni, leidis Tabur, et Eesti ühiskond on jõudmas 15 aasta tagusesse dialoogi, kui arutati jõuteemade ja riigi rolli üle. "Kas inimesed kardavad, et peaksime mõtlema riigi jõu suurendamisele? Need on küsimused mille üle tuleks jälle arutada," leidis Tabur.