“Kui politsei avastab võrreldes varasema aastaga umbes poole võrra vähem õiguserikkujaid, siis tähendab see seda, et meie liiklejad on muutunud mõne aastaga äärmiselt õiguskuulekaks, või lihtsalt politsei ei suuda neid õiguserikkujaid tabada. Ma arvan et tõde on kusagil vahepeal,” rääkis Sirk Kuku raadio hommikusaates “Ärataja”.

“Politseinike arvu vähendatud ei ole. Need samad politseinikud on jätkuvalt tööl, kuid varasemaga võrreldes on nad lihtsalt vähem aega tööl. Ressursipuuduses nad ei tee ületunde ja ei sõida nii palju ning neid ei ole niipalju näha,” arvas Sirk.

Sirk avaldas kartust, et võibolla hakkavad liiklejad juba tajuma seda, et politsei järelevalve on muutumas nõrgemaks, ning tõi näitena Tallinna-Tartu maantee, kus on võimalik end harjutada teadud teelõikudel korralikult liiklema, et mitte kiiruskaamera sähvatust näha.

“See liikluskampaania tõi kaasa küll selle et põhimaanteedel oluliselt liiklusõnnetuste arv vähenes, kuid kõrvalteedel see teps mitte ei juhtunud. Ehk siis tegelikult hakkab liikleja juba kohanema sellega, et olukord on muutunud, tuleb suurematel teedel olla ettevaatlikum aga väiksematel teedel praktiliselt me politseid ei näe,” rääkis Sirk.