Endre viitas mullu 12. detsembril Raplamaa omavalitsuste liidu pöördumisele „Eesti vajab riigireformi“, milles on 13 punkti koos lahenduskäikudega.

Haldusreformi asemel pandi tema sõnul terminiks riigireform sellepärast, et praegu on mõiste haldusreform pelgalt piiride muutmisega seotud. „Kõik peaks algama omavalitsuste ja keskvalitsuse dialoogi taastamisega,“ kõneles Endre. Juuru vallakogu esimehena väitis ta, et praegusel hetkel see dialoog ei toimi.

Raplamaa omavalitsute liit koosneb kümnest vallast. Endre sõnul korraldabki see liit juba mõnda aega elu Raplamaa ja maavanema funktsioon on muutunud mõttetuks.

„Me mõistame, et Tallinna probleemid on rasked, aga poliitilises ja ka inimlikus mõõtmes on Eesti maaelu unustusse vajunud ja kõik arvavad, et küll nad seal hakkama saavad,“ kõneles Endre, kelle sõnul oodatakse VIKi liikmeid maaelu probleemidega tegelema või kasvõi ainult kuulama ja rääkima.

„Minu meelest ei peaks me mingeid norme ette seadma, siin tuleks anda vabad käed,“ rääkis Endre.
Ta pidas võimalikuks, et VIK võiks minna valimistele ka koostöös mõne erakonnaga, mille põhimõtted on VIK liikmele vastuvõetavad.

Endre sõnul tundis ta täna reaalkooli saalis samasugust tunnet ja hingust nagu omal ajal Eesti Kongressi toimumise eel ja ajal.