Õppuse käigus treenitakse jalaväekompanii Estcoy-8, tagalatoetuselemendi NSE-7, miinipildurite üksuse ja lahingpioneeride koostööd, harjutatakse taktikalisi tegevusi ning viiakse läbi laskeharjutusi. Samuti harjutatakse rahutagamisoperatsioonidele omaste ülesannete täitmist, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

"Õppusel läbi mängitavad olukorrad on võimalikult sarnased eelseisvale missioonile. Nad sisaldavad nii "klassikalisi" lahinguolukordi kui ka neid kriitilisi situatsioone, mis on ette tulnud viimaste operatsioonide käigus," ütles Scoutspataljoni ülem major Aivar Kokka.

Kokka sõnul on BAM olnud iga ESTCOY jaoks murdepunktiks, kus saadakse reaalselt aru, millised on üksuse nõrgad ja tugevad küljed.

"Õppusel saadakse tööle kõik lahingufunktsioonid ning üksuste vaheline koostöö lahinguväljal, mis on eelseisva missiooni jaoks võtmetähtsusega," ütles Kokka. Kokku osaleb õppusel üle 350 kaitseväelase.

Scoutspataljoni kaks 15-20-masinalist kolonni hakkavad liikuma Paldiskist Ida-Virumaale homme ennelõunal. Sõjaväemasinad ja soomukid liiguvad marsruudil Paldiski - Tallinna ringtee - Narva maantee - Sirgala.

Scoutspataljon palub elanikelt mõistvat suhtumist ning soovitab 16. kuni 25. märtsini Sirgala karjääri mõjuva põhjuseta mitte minna. Tagasi Paldiskisse sõidetakse sama marsruuti pidi 25. märtsil.