Selle puhkuse kohta on Kotka üldse rääkinud igasugu vastuolulist juttu. Kotka eitas eelmisel aastal koos Savisaarega puhkusel käimist, aga Gibraltaril nägid teda ja Savisaart eesti turistid, mistõttu Kotka muutis oma juttu.

Õhtulehele täpsustas Kotka mõni päev hiljem, et viibis mitmes Euroopa riigis ja ringreisi ajal astus korraks läbi Gibraltarilt, kus juhtumisi kohtus Savisaarega.

Aasta hiljem esitas aga kaitsepolitsei Savisaarele altkäemaksu võtmise süüdistuse, mille üheks osaks oli kahtlus, et Kofkin tasus Kotka ja Savisaare perepuhkuse eest.

Peale kapo teadet muutus Kotka jutt uuesti. Nüüd teatas ta, et tõesti, ta käis Savisaarega puhkusel, aga reisipiletid maksis ise kinni. Selle kinnituseks avalikustas ta ka lennupiletite arve.

Niisiis, aasta peale puhkust tunnistas Kotka sellega, et ta ei saanud mitte Savisaarega juhuslikult Gibraltaris kokku, vaid nad tõesti reisisid Hispaaniasse koos. Eelmisel aastal ta järelikult valetas.

Nagu öeldud, Hispaania populaarses kuurortlinnas Marbellas puhkasid Savisaar ja Kotka kahtlustuse kohaselt Kofkini kulul hotellis Guadalpin suures ja laias merevaatega sviidis.

Kes siis maksis kinni Kotka ja Savisaare hotelliarve ja mitu õhtusööki Kofkiniga? "Menetluse huvides ma sellel teemal küsimustele vastata ei saa," teatas Kotka vastuseks.

Siinjuures tuleb märkida, et juttu on ühest, mitte kahest hotellitoast, kus Savisaar ja Kotka ööbisid. Kotka on kogu aeg väitnud, et tema suhe Savisaarega on platooniline. "Ma ei ole Hundisilma talu perenaine, Edgar Savisaare armuke ega elukaaslane," ütles ta kevadel LP-le antud intervjuus.

Nagu me teame, oma Savisaarega veedetud puhkuse kohta ta valetas.