Siret Kotka asub Tuiksoo kohale riigikogus eile maadevahetuse kohtuasjas vastu võetud süüdimõistva otsuse tõttu, mille tulemusel ootab endist rahvaliitlast ja põllumajandusministrit Ester Tuiksood eemaldamine nii riigikogust kui erakonnast.

Tuiksoo lahkumise sätestab põhiseaduse paragrahv 64, mis ütleb, et riigikogu liikme volitused lõppevad ennetähtaegselt, kui jõustub teda süüdi mõistev kohtuotsus.

27-aastane Kotka on laiemale avalikkusele eelkõige tuntud kui aktiivne Keskerakonna liige, kes on meediale silma jäänud enda tulihingelise toetuse poolest parteile.

Keskerakonnaga sidus Kotka end 2000. aastal, mil ta liitus Keskerakonna noortekoguga. Alates 2004. aastast on ta erakonna liige. Siret Kotka on mitmel korral valitud Keskerakonna noortekogu juhiks.

Alates 2008. aastast töötab toimekas Kotka Tallinna abilinnapea Taavi Aasa nõunikuna. Lisaks sellele on ta olnud ametis ka majandus- ja kommunikatsiooniministri referendina, mis sisuliselt tähendas Edgar Savisaare abina töötamist.

Lisaks muudele ametitele on Kotka ka Keskerakonna Lääne-Virumaa piirkonna esimees ning Väike-Maarja vallavolikogu liige.

2011. aasta riigikogu valimistel kandideeris Kotka Lääne-Viru maakonnas ning sai 894 häält, kuid esmajärjekorras valituks ei osutunud.

Kotka on silma paistnud ka MTÜ Ausad Valimised juhatuse liikmena ning varasemalt meedias üles astunud väidetega, nagu oleks e-valimise teenus ebaturvaline.