„Maa ei ole üksnes eraomandi objekt, vaid maa on ressurss, mis toidab ja katab meie rahvast. Maaga kaasnevad kohustused ja vastutus ning see on tootmise ressurss,” toonitas endine rahvaliitlane ja riigikogu liige Sirendi.

„See tähendab seda, et kolmandik maad, mis käibest on väljas, tuleb võtta kasutusse ning kaasaegsete ja moodsate vahenditega viljeleda,” ütles ta.

Sirendi sõnul toodab tänapäeva põllumees veel harjumusest ja missioonitundest. „Tululootus on väga minimaalne. Oht jääda alaliseks võlglaseks või viia oma ettevõte pankrotti on tõenäolisem kui eales varem.”

„Samal ajal on maal 50 000 inimest, kes vajavad tööd. Sunnitud tööpuudus on väga sarnane sunnitööga, see röövib inimestelt eluaastaid. Sunnitud tööpuudus võtab ka töötahte,” tõi Sirendi näite.

„Vanasti öeldi, et rahvas vajab tsirkust ja leiba. Põllumajanduse osa SKT-st on alla kolme protsendi, kuid samal ajal teenuste osatähtsus on 60 protsenti, millest „lõbumajandusele“ kulutatakse pool ehk 30 protsenti,” märkis Sirendi oma kõnes.

Tema sõnul on täiesti arusaamatu, miks kõige esmasele vajadusele, mis on toiduvajadus, pööratakse nii vähe tähelepanu. Samal ajal kui „lõbumajandusele“ kulutatakse kümme korda rohkem.