BNS-i andmetel kandideerivad Sirbi peatoimetajaks kultuurilehe senine tegevtoimetaja Lea Larin ning ajakirjanikud Paavo Kangur ja Rando Tooming, kirjanikud Sass Henno ja Jan Kaus, suhtekorraldaja Ivo Rull, teleprodutsent ja lavastaja Gerda Kordemets, teatriteadlane Ott Karulin, teatrikriitik Kairi Prints, lavastaja Sven Paulus, eraettevõtja Martin Sookael ja kirjandusteadlane Kadri Tüür. Ivo Rull kandideeris peatoimetajaks ka eelmisel konkursil.

Kultuurilehte soovivad peatoimetada ka insener Hillar Pattik, ökonomistist pensionär Leo Martinson ning aktivistist ja õppejõust koosnev tandem Meelis Kaldalu ja Jelena Grigorjeva.

SA Kultuurileht juhataja Toomas Väljataga tõdes, et peatoimetajaks kandideerivad 16 inimest, kuid varemöeldud 15 nime tulenes sellest, et Kaldalu ja Grigorjeva kandideerivad tandemina.

"Aga kui peaks juhtuma, et nad peaks valitama, siis nad peavad otsustama, kes ikkagi peatoimetajaks saab," sõnas Väljataga BNS-ile.

Väljataga sõnul on kandideerimisavaldused saadetud komisjoni liikmetele, kes peavad välja valima kandidaadid, kellega nad soovivad silmast silma kohtuda. Kultuurilehe peatoimetaja valimise teine voor toimub reedel ja heal juhul selgub peatoimetaja samal päeval.

Sirbile hakkab peatoimetajat valima kümneliikmeline komisjon, kuhu kuuluvad loomeliitude, Teaduste Akadeemia, Kultuurikoja ning ajalehe toimetuse, kolleegiumi, nõukogu ja juhatuse esindajad.