„Nüüdki on kõik pealtnäha korrektne, kuid see vastlakukkel, mille Reformierakond teile lähipäevil kandikul ette kannab, on täis transrasvasid, lubades kiiret ja valutut võimuvahetust vastutasuks teie kummise kinnitustempli eest. Rämpstoit nagu ka rämpslahendused on Eestile ebatervislikud, nagu te isegi oma aastapäevakõnes ütlesite," kirjutab Karulin.

Lahendusena kutsub Karulin president Ilvest üles mitte olema kui ületöötanud perearst, kes patsiendile kiiruga diagnoosi paneb. Selle asemel tuleks diagnoosimisel küsida, kas peaministri vahetust on vaja ühele erakonnale või riigile.

Karulin tõstatab küsimuse ka selle kohta, kas valimistel enim hääli saanud Reformierakond on populaarseim ka täna. Ja kui mitte, siis ehk tuleks teha ettepanek valitsuse moodustamiseks kellelegi teisele. Kuigi vähemusvalitsuse moodustamisel ei õnnestu ilmselt suuri reforme läbi viia, ei näi Karulin uskuvat, et „enamusvalitsus" oleks aasta enne valimisi suurema algatustahtega kui vähemusvalitsus.

„Tänini oli lootust, et eelmise aasta lõpus Sirbi uue peatoimetaja otsimisel tehtud vigadest on õpitud, ja et see kõik polnud asjata. Mõni kuu hiljem oleme aga jälle olukorras, kus otsuseid teevad need, kel selleks volitusi pole, ning need, kes otsustama peaksid, peavad teesklema, et nad on oma valikus vabad."

Nõiaringi murdmiseks kutsub Karulin president Ilvest Reformierakonna võimuvangerdajaid üllatama, sest „Isegi juhul, kui Siim Kallas oleks teie sõltumatul hinnangul parim peaministrikandidaat, vähendab tema esitamine avalikkuse usaldust teie vastu, vähendab usku teie iseseisvusesse."