Ringhäälingunõukogu esimees Tiit Sinissaar jõudis esmaspäeval peaminister Siim Kallasega kohtumisel kompromissile, mille kohaselt sõlmitakse rahastamise aluseks olevad lepingud rahandusministeeriumi ning ringhäälingunõukogu vahel.

Varem nõudis rahandusministeerium, et lepingud tulnuks sõlmida kultuuriministeeriumi ning ETV ja ER-i vahel.

Sinissaar ütles esmaspäeval BNS-ile, et selliste lepingutega oleks võetud ringhäälingunõukogult hulk funktsioone, sealhulgas ETV ja Eesti Raadio eelarvete kinnitamise ja täitmise järelevalve, mis ei vasta ringhäälinguseadusele.

“Praegu tegeletakse nüüdseks kokku lepitud kujul lepingute ettevalmistamisega ja lootus on, et paari päeva jooksul saavad need allkirjad,” ütles Sinissaar.

Kallas kavatseb ETV ja Eesti Raadio rahastamisel kerkinud probleemi arutamiseks kohtuda teisipäeval ka rahandusminister Harri Õunapuuga.

Tänavuses eelarves on ETV-le ja ER-ile eraldatud 217,5 miljonit krooni. Varasemate võlakohustuste likvideerimiseks taotleb ringhäälingunõukogu ETV-le riigigarantiiga 40 miljoni krooni suurust laenu.

Sinissaare sõnul tuleks valitsusel laenule riigigarantii andmine otsustada enne, kui märtsi algses jõuab riigikokku arutamiseks ETV ja Eesti Raadio arengukava.