Vihje sisu oli järgmine:

Naiste Marsil 19.01.19 toimub provokatsioon. EKRE noorteühendus ning EKRE erakond maskeeruvad naisteks/tavalisteks osalejateks ning kindla signaali peale jooksevad marsi ette.

Saadeti ka foto loosungitest, mille väidetavalt olevat valmistanud EKRE noorteühenduse liikmed ja mida plaanitavat marsil kasutada. Plakatitel näeb ka näiteks kutset tõrvikurongkäigule. Neid rongkäike korraldab tavaliselt EKRE.

Delfi toimetus ei saa väite sisu ei kinnitada ega ümber lükata.

"Ei saa asja kommenteerida," kommenteeris EKRE noorteühenduse esimees Ruuben Kaalep. "Esimest korda kuulen,” lisas ta. Pärast vihje sisu ettelugemist kinnitas Ruuben Kaalep, et Sinisel Äratusel ei ole midagi sellist plaanis.

Sama sõnas ka EKRE üks aktiivne naisliige Hendrika Näägo, kes ütles, et ei usu, et selline asi plaanis on. “Isiklikult marsil ei osale, ei saboteeri ka, üldse ei saa see üritus minult mingit reaktsiooni, tähelepanu ega energiat,” sõnas Näägo Delfile.

EKRE aseesimees Jaak Madison kinnitas samuti Delfile, et tema ei ole teadlik, et EKRElased midagi säärast planeeriks. Ent tõdes, et kui keegi kavatseb marsil siiski osaleda, peaks järgima seadust ja head tava oma maailmavaadet esindades. “Kui inimene läheb marsile, esindab ta seal ennast eraisikuna ja oma maailmavaadet isiklikult. Meil pole mingisugust plaani erakonnana seal osaleda ning me pole seal esindatud,” sõnas Madison.

"Inimesed ei pruugi üksteise vaadete ega mõtetega nõus olla ja see on demokraatlikus ühiskonnas täiesti normaalne. Kuid seejuures tuleb austada reegleid, milles oleme riigis ühiselt kokku leppinud," sõnas Põhja prefektuuri operatiivjuht Ivo Utsar.

"Need reeglid on üsna lihtsad: inimestel on õigus seaduslikul viisil meelt avaldada ning kui kellelegi teisele need mõtted ei meeldi, on tal õigus korraldada oma üritus," jätkas operatiivjuht.

"Meeleavaldajate provotseerimine või näiteks rongkäigu segamine ei tee kellelegi au ning me loodame, et seda ei juhtu. Oleme homsel üritusel igal juhul kohal ja jälgime, et kõik mööduks rahumeelselt," rõhutas Utsar.

"Naiste marsi korraldamisega tegutsenud naised on toimumiskuupäeva välja kuulutamisest peale puutunud kokku erinevate netitrollide, (juba tuttavate) libakontode ning ka kahtlaste telefonikõnedega, mille eesmärk on olnud korraldajaid heidutada, aga ka näiteks koosolekutele või muudele ettevalmistavatele üritustele kohale tulla," sõnasid marsi korraldajad Delfile.

"Olles näinud plakateid, millistega väidetavalt EKRE noored (?) on plaaninud marsile tulla, saame korraldajate poolt juba soovitada, et pildilt paistva tõrvikurongkäigule kutsuva plakati võib kindlasti koju jätta, sest mistahes teisele üritusele kutsuvad plakatid palume meeleavalduselt eemaldada. Samuti on kõik marsile tulevad erakonnad eraldi tähelepanu all, ega ei tehta plakatitega liialt agressiivset valimiskampaaniat, st konkreetse erakonna poolt hääletama kutsuvad plagud palume samuti eemaldada," lisasid korraldajad.

"Kui EKRE noored, nii naised kui mehed jagavad naiste marsi unistust võrdsemast esindatusest, võrdsemast töötasust, vägivallavabamast elust ja kestlikult hoitud planeedist, on nad marsile oodatud ning nad on võimalik paigutada marsirongi sarnaselt teiste erakondadega. Kindlasti tuleb aga arvestada ja kuulata korraldajate juhiseid, sh vajadusel plakateid puudutavaid juhiseid, ning käituda tuleb rahumeelselt," sõnasid korraldajad.