Keskerakonna peasekretäri kandidaadi valib välja erakonna esimees ja juhatus saab selle kas heaks kiita või tagasi lükata. Keskerakonna sisevalimistel napilt võitnud Edgar Savisaar kavatseb esitada peasekretäriks sisevalimiste kampaanias teda toetanud Toobali kandidatuuri.

20. novembril mõistis riigikohus Toobali lõplikult süüdi nii Ivor Onksioni eraviisilisele jälitustegevusele kihutamises kui ka erakonna peasekretärina dokumendi võltsimises. Toobal lahkus vahetult enne kohtuotsust riigikogust ja ei oma seega enam sissetulekut. Seetõttu on kavas hakata Toobalile palka maksma.

Aab ütles, et Simsoni toetajad kavatsevad endiselt käituda ühtse meeskonnana ja koos otsustati, et täna juhatuse istungile ei minda. Protesti põhjuseks on just see, et Toobal kavatsetakse uuesti peasekretäriks nimetada hoolimata tema suhtes jõustunud süüdimõistvast kohtuotsusest.

Keskerakonna sisevalimistel Savisaart toetanud Siret Kotka ütles aga, et kui Savisaar teeb ettepaneku Toobal ametisse nimetada, siis tema toetab seda.

Nii Toobal kui koos temaga süüdi mõistetud Lauri Laasi on lubanud, et kaebavad süüdimõistva otsuse edasi Euroopa Inimõiguste Kohtusse.

"Toobal pole ka riigikogu liige. Ma ei dramatiseeriks üle Toobali peasekretärina jätkamist," ütles Kotka. Lisaks on Keskerakond ära muutnud oma põhikirjas olnud nõude süüdimõistetud kurjategijad välja visata.