Ta viitas ERRi kahe nädala tagusele uudisele, kus Savisaar-Toomast ei tundnud kohaliku poliitika vastu mingit huvi, aga tunnistas huvi uue ametiaja vastu Brüsselis. Veel maikuus ei osanud ta omale hingelähedast erakonda valida.

"Läbirääkimisi olen tõepoolest pidanud peaaegu kõigi Eesti erakondadega ja samas ei saa jätta mainimata, et on ikkagi veel lootus uuele jõule Eestis, kelle tulekut ka väga paljud Eestis ootavad," lausus ta Aktuaalsele Kaamerale.

Juba tollal mõtles Savisaar-Toomast Reformierakonna peale, aga samas pidi ta nentima, et konkurents on seal kõva. "See on tõepoolest nii, et Reformierakonna oma pink on väga pikk, kes kõik võiksid töötada europarlamendis, aga nagu te teate, alates nendest valimistest on valimissüsteem teine ja igaüks peab oma hääled ise kätte võitlema," märkis Savisaar-Toomast.

Reformierakonna sisevalimistel toimunud pettuse eest visati aga hiljuti välja Reformierakonna Euroopa Parlamendi liige Kristiina Ojuland. Koheselt oli Reformierakonnas Europarlamenti kandideerimiseks ruumi palju lahedamalt.

Sellele viidates ütleski Simson, et kui Savisaar-Toomast kandideerib tõesti kohalikel valimistel Tallinna linnapeaks, nagu juba spekuleeritakse, siis on tema meelemuutus olnud väga järsk.

Praegusele linnapeale Edgar Savisaarele, kellega Vilja Savisaar-Toomast veel mõne aasta eest abielus oli, Simson teda tõsiseks konkurendiks ei pea. "Siin pole küsimus Viljas, vaid selles, et Tallinnas kipub olema nii, et tänane linnapea on üks tase ja ülejäänud linnapeakandidaadid osalevad osalemisrõõmust," lausus Simson.

Juba ringlevad naljad, et kui Keskerakonnast lahkunud Savisaar-Toomast astus Reformierakonda, siis Ojuland astub Keskerakonda. Simson oli selle suhtes siiski väga skeptiline. "Kõigepealt peaks Raimo Kägu astuma Keskerakonda," lausus Simson.

Ojuland on nimelt ajanud aastaid Keskerakonnast täiesti erinevat poliitikat. "Ojulandil on selja taga pikk karjäär Reformierakonnas, kus ta pole kordagi kõhelnud Reformierakonna liini õigsuses. See tähendab, et tema valikud Eesti parteimaastikul on väga kitsad. Ta on seisnud oma karjääris valdavalt nende poliitikate eest, kus kingitusi tehakse kõige jõuakamatele," kritiseeris Simson.

Ta leidis, et kõik kuus Europarlamendi saadikut on Eesti jaoks orbiidilt kadunud ja uutel inimestel on järgmise aasta Euroopa Parlamendi valimistel kergem valijaid mobiliseerida kui neil, kes on end Brüsselisse unustanud.