Simson leidis, et Savisaar ei saanud lihtsalt aru, millist presidendikandidaati erakonna liikmed ootasid. "Kui ta oleks ringi käinud ja inimestega kohtunud, ei oleks ta kandideerima läinud," ütles Simson.

Mailis Reps ütles eile, et 90-78 häältega tema kasuks lõppenud valimine polnud umbusaldushääletus. Simson arvas, et hääletustulemus näitas, et keskerakondlased pidasid Repsi Savisaarest pühendunumaks ja võimekamaks presidendikandidaadiks.

Nüüd algab aga tegevus, et leida Repsile riigikogus laiemat toetust. Kuna enne valimiskogu on riigikogu valimiste voor, pidas Simson mõistlikuks kõigepealt pingutada seal presidendi ära valimiseks.
Selle valitsuse parim enne on ammu möödas.
Kadri Simson

Simsoni sõnul on Reps esimene presidendikandidaat, kellel on riigikogus üles seadmiseks vajalikud 21 häält olemas. Allar Jõksil on vaid IRLi toetus, sest Vabaerakond veel mõtleb tema toetamise peale. 30 saadikuga Reformierakonna fraktsioon on aga lootusetult lõhki, sest Marina Kaljuranna ja Siim Kallase toetajad jagunevad enamvähem pooleks, kummalgi 21 toetajat pole ja peaminister Taavi Rõivas kardab otsustada, kumba toetab.

Just praeguse valitsuse otsustamatuse tõttu pidas Simson võimalikuks, et ka valitsusevahetus võib kõne alla tulla. "Selle valitsuse parim enne on ammu möödas, sest see pole võimeline ühtegi otsust tegema," ütles Simson.

Kui siiski läheb asi valimiskogusse, siis on Keskerakonnal seal 70-80 häält, ütles Simson, kuigi tema sõnul pole nad veel väga täpselt oma toetust kaardistanud.

Savisaare ja Toobali palk seadustati

Eile otsustas volikogu ka maksta palka erakonna esimees Savisaarele ja maikuuni peasekretärina töötanud Priit Toobalile. Tegelikult olid mõlemad saanud palka juba sügisest, aga see oli vastuolus seadusega, sest Keskerakonna üldkogu polnud palka kinnitanud, nagu nõuab seadus. Seetõttu pidigi Keskerakonna volikogu eile palga maksmise tagantjärele heaks kiitma.

"Korrektne on täita seadust kohe ja mitte tagantjärele," arvas Simson.

Toobali palga suuruseks on 3500 eurot. Savisaarele makstakse riigikogu liikme palka, mis jääb Toobali omaga samasse suurusjärku. Toobal ei ole enam peasekretär, tema palga heaskiitmine on juriidiline formaalsus.