“104 päeva tagasi toimunud valimistel soovisid valijad valitsust, kes pakuks lahendusi, mis viiks kiirema majanduskasvuni ning aitaks Põhjamaadele järele jõuda. Valitsust, kes tegeleks väljarändega ning tagaks  palgakasvu, mis aitaks järele jõuda vahepeal kasvanud hindadele. Need küsimused pole täna üldse valitsuse laual, selle asemel mängitakse maksumääradega. Kui me Taavi Rõivase juhtimisel ka mingis valdkonnas üldse  Põhjamaadele järele jõuame, siis on selleks kütuse kallis hind,” rääkis Simson, “sellest on kahju, sest just praegu on see aeg mil peaks valitsus töötama ühtse meeskonnana ja pakkuma inimestele lootust ning ettevõtjatele kindlust ja tuge.”

“Seda mõistavad ka arukamad reformierakondlased. Ega fakti, et peale valimisi on Reformierakonna hüljanud iga kolmas nende valija, ei saagi nii lihtsalt eirata. Rahulolematust parteis näitasid Reformierakonna juhatuse valimised, kus selge alternatiivina Taavi Rõivase ülbusele ja pealiskaudsusele nähti Kaja Kallast ja Brüsselisse unustatud Urmas Paeti. Rääkimata Aivar Sõerdi või Maris Lauri toetusest, keda riigikogus on jäetud lihtliikmete pingile,” ütles Simson, “seega vaidlused, et niisama tiksumise ja rumalate maksumängude asemel oleks vaja visiooniga riigijuhte, pole ka Reformierakonnale võõrad.”

“Reformierakond on oma valijaid kõige enam petnud. Me oleme kohtunud erinevate hotellide ja majutusasutuste esindajatega, kes rõhutavad, et hotellide käibemaks lööb meie maapiirkondi ja teeb Eesti võrreldes Lätiga vähematraktiivseks sihtriigiks. Mitte keegi ministritest pole suutnud seletada, mis on Eesti pluss Soome, Läti või Leedu ees, et me võime oma maksu neist kõrgemaks tõsta,” rõhutas Simson, “mis puudutab aktsiiside tõstmist, siis paistab, et algselt oli nende taga küüniline plaan kiirendada Eestis hinnatõuse, mis omakorda aitab täita eelarvet ja samas nullib ära kõik ilusad lubadused lastetoetuste tõusust või madalapalgalistele maksuraha kättejätmisest. Sest kui kallineb transport, siis kallinevad ka toit ja muud teenused.”

Simson nentis, et valitsuse käitumises on üha enam vaikiva ajastu sarnaseid ilminguid.

“Paari nädalaga kogus Keskerakond 27 665 allkirja valitsuse plaanitavate maksutõusude vastu. Allkirju kogunud inimesed kinnitasid, et inimeste reaktsioon oli väga positiivne ja kui oleks enam aega olnud, oleks 27st saanud kerge vaevaga ka 50 tuhat,” rääkis Simson, “andsime need riigikogu esimehele üle palvega arutada maksutõuse riigikogu avatud istungil. Reformierakonda kuuluv rahanduskomisjoni esimees tegi mulle ettepaneku see teema vaikselt, n-ö kapi taga ära rääkida mõne rahanduskomisjoni istungi lõpus, mida teadupärast isegi ei salvestata ning mille istung on kinnine.”

Simson nentis, et mõneti ollakse sisenemas murettekitavasse vaikivasse ajastusse. “Tuimalt hääletatakse maha kõik opositsiooni ettepanekud. Tuhanded allkirjad oleksid justkui mittemiski. Ning riigikogus soovitakse valitsusest tulnud seadused lihtsalt kiirkorras ära vormistada, et kui valitsus nii tahab, siis jumala pärast ei saa sinna ühtegi vigade parandust sisse lubada. Viimane ja väga selge vaikiva ajastu ilming oli eelmisel nädalal kui opositsioonilt võeti võimalus maksutõusude eelnõusse tehtud muudatusi täiskogu saalis hääletada.”

“Seesugune maksutõusude sidumine usaldushääletusega ei ole Keskerakonna hinnangul legitiimne, kuna see kärbib oluliselt opositsiooni õiguseid. Seega kutsun ma kõiki südametunnistusega Riigikogu saadikuid naksutõuse mitte toetama. Kuna see on seotud nüüd ka Taavi Rõivase pädevusele hinnangu andmisega, siis vaatame tõele näkku - ta ei ole valitsusjuhina autoriteet, ta ei paku visiooni ning inimesed on ta võimeid hinnanud mitterahuldava hindega,” rõhutas Simson.

“Tänase pealesurutud vaikiva ajastu asemel on vaja muutust. Eesti inimesed näevad selge alternatiivina just Keskerakonda. Praegu on õige aeg vahetada peaministrit ja vahetada valitsust. Kuigi umbusaldused pole tihti riigikogu saalis läbi läinud, on “usaldatud” minister hiljem ise vastutuse võtnud, oma ebapädvust tunnistanud ja tagasi astunud. Seda ootame ka Rõivaselt,” ütles Keskerakonna aseesimees.