Tarand sai presidendivalimistel 25 häält, kuigi kõik 26 Keskerakonna fraktsiooni liiget lubasid Tarandi poolt hääletada. Varasemates spekulatsioonides on viidatud just Kadri Simsonile kui kõige tõenäolisemale Tarandi vastu hääletajale, arvestades Simsoni ja Tarandi kehva läbisaamist. Näiteks kirjutas ta 2009. aastal oma blogis Tarandi suhtes väga mürgise postituse pealkirjaga "Hämmastav: kaine Tarand!"

Simson kinnitas Delfile, et Tarand ei esinda temaga täiesti samu vaateid, ent tema sõnul pole see ka poliitikas vajalik, et kellegi poolt hääletada. Simson pakkus, et Keskerakonnast kaduma läinud hääl ei toetanud mitte Ilves, vaid oli see valimissedel, kuhu valikut polnud märgitud.

Simsoni sõnul valis ta Tarandit, et viia presidendivalimised valijameeste kokku. Seal valituks saamine oleks tema arvates olnud ka võitnud kandidaat Toomas Hendrik Ilvese eelistatud variant, sest oleks talle tugevama mandaadi andnud, ent samas sobib praegune olukord tema arvates vägagi Reformierakonnale, kes hakkab Ilvesele meelde tuletama, kes ta presidendiks tegi.

Ilves on Simsoni sõnul Reformierakonnale mugav president, ent samas on tal nüüd võimalus olla senisest isepäisem ja Simson arvas, et päris loodetud väga mugavat presidenti Reformierakond ei saa.